Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbini Teknolojileri Temel Eğitimi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 31 Mayıs – 25 Haziran 2021 tarihleri arasında Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbini Teknolojileri Temel Eğitimi düzenlenmesi planlanmaktadır. Eğitimin amacı rüzgar enerjisi ve rüzgar türbin teknolojileri konularında katılımcılara temel bilgiler sağlamaktır. Eğitimin konu başlıkları aşağıda listelenmiştir.

• Giriş
  • Rüzgar Kaynağı Karakteristikleri
  • Rüzgar Türbini Aerodinamiği
  • Türbin Tasarımı ve Kontrolü
  • Rüzgar Türbin Çiftlikleri ve İz (Wake) Etkisi
  • Deniz Üstü Rüzgar Türbinleri
  • Yükler, Yapılar, Malzemeler
  • Elektrik Sistemleri
  • Rüzgar Enerjisi Santralleri Proje Geliştirme
    Eğitim programıyla ilgili detaylara www.sem.metu.edu.tr internet sayfasından ulaşılabilmektedir.