İntihal/Benzerlik Tespit Programı (Turnitin)

TURNITIN

Erişim adresi: https://api.turnitin.com/login_page.asp
Kullanım: Öğrenci ödev ve tezlerinin kontrolünü sağlamak, intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılmaktadır. Bu program için sadece akademisyenler adına hesap oluşturulabilmektedir.
* Hesap bilgileriniz [noreply@turnitin.com]  adresinden [akdeniz.edu.tr] uzantılı kurumsal adresinize gelecektir.
* Program Web tabanlı olduğu için internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayar ya da mobil cihazdan giriş yaparak kullanabilirsiniz.
* [noreply@turnitin.com]  adresinden “Sizin için yeni bir Turnitin hesabı oluşturuldu” başlığıyla gelen postanın içindeki “Başlayın” linkini tıklayarak hesap bilgilerinizi ve şifrenizi oluşturabilirsiniz.
*Program 1-SINIF EKLE,  2-ÖDEV EKLE ve ödev bölümündeki “daha fazla işlem” menüsünden “gönder” seçeneğini seçip dokümanı 3-YÜKLEME ve 4- ÇIKTI ALMA  işlemlerinden oluşuyor. Ortalama 30 dakika içerisinde cevap veriyor.
* Yüklediğiniz belgeleri silmeyiniz. Ödev numarasını belirtip sistemden kaldırılmasını talep ediniz. Ödev numarası kaybolmuş belgeler sistemden kaldırılamıyor.
* Ödev oluştururken “isteğe bağlı ayarlar” kısmını dikkatlice doldurunuz. Aşağıda da gösterildiği gibi seçeneklerden “depo yok” ayarını yapmazsanız daha önce yüklediğiniz belgeyi tekrar taratmanız durumunda ilk yüklenen belgeyle çakışacak ve oran çok yüksek gelecektir.

Turnitin Kullanım Kılavuzu Öğretmen
Turnitin Kullanım Kılavuzu Öğrenci

Lisansüstü Tezler ve Dönem Projelerinde Orijinallik ve Benzerlik Raporu Alınması ve Kullanılmasına Dair Uygulama Esasları
Enstitü Kurul Kararı, Toplantı Sayısı: 2021/02-2, Karar Tarihi: 16.06.2021)