Türkiye Burslusu Öğrenciler ile İlgili Belgeler

TÜRKİYE BURSLUSU ÖĞRENCİLER İLE İLGİLİ BELGELER

A. Türkiye Bursları Kapsamında Yerleşen Lisansüstü Öğrencilerinin Kesin Kayıt Evrakları:
1. Lisans mezuniyet belgesi/diplomasının noter ya da ülkelerindeki Türkiye dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi

2. Lisans Transkript belgesinin noter ya da ülkelerindeki Türkiye dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi
3. Yüksek Lisans mezuniyet belgesi/diplomasının noter ya da ülkelerindeki Türkiye dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi (Doktora öğrencileri için)
4. Yüksek Lisans Transkript belgesinin noter ya da ülkelerindeki Türkiye dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi (Doktora öğrencileri için)
5. YTB bursluluk taahhütnamesinin fotokopisi (Türkçesi)
6. YTB Kabul mektubunun fotokopisi (Türkçesi)
7. Pasaport fotokopisi
8. 2 adet biyometrik fotoğraf

B. Türkçe Yeterlilik Belgesi:
 Enstitümüze kaydı yapılan öğrencilerin AKDENİZ TÖMER ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından alınan C1 seviyesinde Türkçe Yeterlilik Belgeleri kabul edilmektedir. Türkçe Belgesine sahip olan ya da olmayan tüm öğrencilerin Üniversitemiz Akdeniz TÖMER’e başvurmaları gerekmektedir.

C. Türkiye Bursları Kapsamında Öğrenimine Devam Eden Öğrencilerden Her Dönem Talep Edilecek Evraklar:
Türkiye bursları kapsamında Üniversitemizde öğrenim gören tüm öğrencilerin her güz ve bahar yarıyılında e-devlet veya bursluluk sisteminden alınan aktif burslu olduğunu gösteren bursluluk belgesini kayıtlı olduğu Enstitü Öğrenci İşleri Birimine ibraz etmek zorundadır. Burs hakkını kaybeden öğrenciler; kendileri için belirlenen öğrenim ücretini ödedikleri takdirde Üniversitemizde kendi imkanları ile öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci statüsünde öğrenimine devam eder.

Eklenme tarihi :10.10.2024 11:17:25
Son güncelleme : 10.10.2024 11:35:01